Lang leve de Hanze!

We hebben ons mogen inleven in het verhaal ‘Leven de Hanze!’ We gingen los met de huisstijlelementen. Én namen een creatief uitstapje met toffe fotocollage elementen om het authentieke gevoel over te brengen en het verhaal te versterken.

Highlights

 • Opdrachtgever

  Hanzesteden Marketing & Provincie Gelderland

 • What we did

  Concept
  Storyboard
  Animatie

 • What we loved

  Mixed media! Het combineren van fotografie en animatie met een historische authentieke look and feel

Het verhaal komt weer tot leven

Door de animatie krijgen bezoekers op toeristische locaties, gemeentes & via media, inzicht over hoe het er niet alleen toen aan toe ging in de Hanzetijd, maar ook hoe het er nu na 800 jaar is in onze Hanzesteden. ⁠Vandaag de dag zijn er nog steeds veel ondernemende en handelende mensen te vinden in de Hanzesteden en is het Hanze-DNA nog net zo springlevend. Helemaal niet gek dus, dat we al heel wat voor Hanzesteden hebben mogen ontwerpen! Kijk je mee?

‘Het Hanze-DNA is nog steeds springlevend’

Explain and learn

Je klanten tevreden houden begint bij de basis: je werknemers. Zij hebben het eerste contact met je doelgroep en staan voor wie je bent. Dus is het niet geheel vreemd om processen en handelingen ook voor hen zo duidelijk mogelijk te maken.

Daar kwamen wij in actie voor ANWB
Een vrolijke, kleurrijke animatie die werknemers aanspreekt én aanzet tot sneller & makkelijker handelen. Door in een kort-maar-krachtige uitleg de juiste hoeveelheid informatie te delen, bereik je meer begrip en genereer je meer actie bij je mensen.

Highlights

 • Opdrachtgever

  ANWB

 • What we did

  Concept
  Storyboard
  Animatie

 • What we loved

  Ons uitleven op character animatie met focus op de fun factor

How?

Een animatie? Da’s leuk! Maar hoe gaat dat in z’n werk? Wil je graag een animatie laten maken, maar geen idee wat er precies in verteld moet worden? Geen probleem! Wij gaan met jou om tafel om het een en ander op papier te zetten. Heb je al een tekst klaarstaan? Dan ben je lekker bezig!

Na het ontvangen van de tekst, gaan we een animatie debriefen. Hoeveel tijd heeft een zin nodig om uitgesproken te worden? Hoelang wordt de animatie in z’n geheel? Wat kunnen we er laten zien en hoe beeld je iets uit? Dat gaan we allemaal voor je uitzoeken.

Storyboard: stilstaande beelden vertellen
Nadat de boodschap duidelijk is, gaan wij aan de slag met een storyboard. Een storyboard is niks meer en niks minder dan een visuele weergave van een verhaal (filmscenario). Het beweegt nog niet én je hoort nog niks. Makkelijk gezegd: het is een verzameling van pagina’s met stilstaande beelden met daaronder de tekst die uiteindelijk ingesproken wordt. Je ziet hoe lang een scene duurt en welke bewegingen we daar gaan toepassen, en het allerbelangrijkste: in deze fase kan je nog al je wensen doorgeven. Helemaal tevreden met het storyboard? Dan begint de magie!

Tadaa!

Je ontvangt een eerste, geanimeerde versie in je inbox. Super spannend natuurlijk, want op dat moment zijn we benieuwd of het verhaal dat je wilt vertellen, ook daadwerkelijk juist op je overkomt. Nadat alle animaties juist staan, gaan we ons uitleven met muziek en geluidseffecten, om nóg meer leven te brengen in onze kleurrijke animaties.

… En zo komen we tot een tof geheel, zoals deze ANWB schademelden animatie.