Ben je klaar voor een visuele reis en een nieuwe manier van leren? Wij hebben iets speciaals voor je!
We nemen je mee op een animatie-avontuur. Jouw droomcarrière bereik je met een opleiding die helemaal bij jou past. Geen saaie lokalen en oninteressante boeken meer, maar een interactieve, praktische en op jouw persoonlijke behoeften afgestemde route. Laten we beginnen!
Een nieuwe route

Highlights
Opdrachtgever
Cibap, vakschool voor vormgeving
What we did
Concept
Storyboard
Animatie
Muziek & animatie edit
Sound effectsWhat we loved
Op een abstracte, grafische manier nieuwe studenten werven voor een vernieuwde opleiding.

Nieuw
Een grafisch, uitdagende animatie die leerlingen niet alleen uitlegt over de nieuwe opleiding van het Cibap: Cibap Pro, maar ook nieuwe leerlingen lekker maakt en aantrekt om zich volledig op deze nieuwe richting te gaan storten.

Van storyboard naar eindresultaat
We beginnen met het doorlezen van de tekst en hier vormen we een idee en concept bij. Dit concept werken we uit tot een lekker lopend en vertellend storyboard. Als deze is goed gekeurd, rollen we verder naar het animeren. Duurt het wat lang? Geen nood! Animeren is een tijdrovend klusje waarin aardig wat vaardigheden en tijd gaat zitten. We houden je op de hoogte als er een een eerste versie klaar staat.
Ooit een film gekeken zonder geluid? Nee? Wij ook niet! Je kan je dus voorstellen dat ook een kleine film, een animatie, geluid nodig heeft. Als de animatie akkoord is, bouwen we verder aan muziek en sound effects. Deze geven een extra dimentie aan jouw bewegend verhaal. En tadaaaa! Daar is jouw animatie.




Verbindt. Verrijkt. Verwondert.
Het Academiehuis, een plek om te ontmoeten én verbinden. Een plek om te leren en te innoveren, maar vooral een plek om je te verwonderen. Iets waar het Academiehuis meer dan trots op is en graag met iedereen wil delen. Meer dan logisch, vinden we bij Beeldprikkels. Maar hoe overtuig je iedereen in Zwolle én daarbuiten? Juist! Door de juiste communicatie en visuele elementen. Het Academiehuis mag gezien worden: het werd tijd voor een rebranding!

Highlights
Opdrachtgever
Academiehuis
What we did
Merkverhaal
Rebranding
Print
Social MediaWhat we loved
De rondleiding onder de gerestaureerde gewelven om nog meer de historie van de grote kerk te ervaren en zo te kunnen verwerken in het design.
(Re)brand los!
Om een goede rebranding uit te kunnen voeren, moet je terug naar de basis. Wat is het Academiehuis en voor wie is het Academiehuis? Op die, én nog veel meer vragen kregen wij antwoord en hebben we verwerkt in het merkverhaal. In het merkverhaal lees je dat het Academiehuis dé plek is om gedachten en verhalen uit te wisselen, om te luisteren naar muziek, waar kunst een plek krijgt en waar vooral is te lezen dat zij een interessante toevoeging zijn aan de Zwolse cultuur. En dat voor jong én oud!
Maar met alleen lezen ben je er niet. Dat willen we natuurlijk ook laten zien. Check! Met de vernieuwing van het beeldmerk (de engel), een nieuw font en de uitbreiding van het kleurenpalet werd het Academiehuis pas écht gezien. In woord en beeld.

Lijnenspel
De grote kerk in Zwolle, oftewel het Academiehuis vraagt om een bijzondere identiteit. Een plek wat veel meer is dan alleen een plaats met events. Dit hebben we doorgevoerd in alle visuele uitingen. Daarbij is een terugkerend element: het lijnenspel. Niet zo heel gek, want de lijnen komen gewoon vanuit de kerk! De gewelven, de vormen en de ramen. En juist die prachtige belijning die de kerk zo’n uniek tintje geven, leeft door in de identiteit en alle middelen. De schuine woorden in de vormgeving? Goed gezien! Dat is om de nadruk te leggen op de belangrijke woorden van het Academiehuis, voor de doelgroep. Wel zo duidelijk!
Doorvertaling identiteit on- en offline
Nadat de corporate identity, oftewel de bedrijfsidentiteit staat, werd het tijd voor de doorvertaling en onderscheiding van alle ‘labels’. De categorieën ‘woord’, ‘muziek’, en ‘kunst’ krijgen een eigen beeldmerk, zodat het Academiehuis gericht zijn doelgroepen kan voorzien van de leukste content. Hoogste tijd voor hen om het allemaal te laten zien aan de buitenwereld. Want zeg nou zelf: het Academiehuis vraagt toch om een bezoekje?
Die doelgroep bereiken: dat kunnen ze wel! Met het prachtige ‘Zwolle Baroque Festival’ en de (her)opening op 19 januari weten ze jong én oud te verrassen met de veelzijdigheid van de Grote Kerk Zwolle. We zijn dan ook meer dan trots dat we voor hen meerdere uitingen voor op social media hebben gemaakt. Want echt, aandacht: dat verdienen ze! Chapeau!







Welkom in Zwolle: Dé bruisende stad waar het leven gevierd wordt!
Zwolle als dé beste plek om avonturen te beleven door kunst en cultuur, de leukste restaurants of te shoppen? Dat wisten wij natuurlijk allang, maar hoe overtuig je de rest van Nederland? Laat dat maar aan Beeldprikkels en Marketing Oost over. Met de campagne ‘Verder kijken in Zwolle’ hebben we een real life streamingdienst ontwikkeld waar we de bezoekers laten ontdekken wat Zwolle te bieden heeft. Een stad vol verhalen die zij zelf schrijven.

Highlights
Opdrachtgever
MarketingOost & Gemeente Zwolle
What we did
Concept
Graphics
Projectmanagement
What we loved
Het eindresultaat!
Binge away!
Niets is lekkerder dan comfortabele kleding, neerploffen op de bank met een dekentje en een goedgevulde snack-bak. Als je de juiste serie hebt gevonden om je volledig in kwijt te raken, kom je nog maar moeilijk in beweging. Maar wat nu, als je ook real life kan bingen? Net zo leuk, maar veel gezonder! Met ‘verder kijken in Zwolle’ wat gericht is op de doelgroepen: vriendengroepen, vriendinnen en jonge stellen laat Zwolle zien dat het anders én beter kan!
En niet geheel onbelangrijk: de bezoeker bepaalt in deze serie het verloop én hoe het afloopt. Gehele regie in handen dus! Zwolle zit, welk seizoen ze ook uitkiezen, vol geweldige restaurants, verrassende shops, heerlijke terrassen, luxueuze hotels, bruisende kroegen en indrukwekkende cultuur. Een beter decor voor een hitserie vind je nergens. Zwolle is 365 dagen per jaar en 24 uur per dag een hitserie waaraan bezoekers een volgende aflevering plakken.
Via verderkijkeninzwolle.nl bepaalt de bezoeker dus de afleveringen, ofwel de activiteiten van die dag! Binge away!



The making of!
We regelden modellen, bezochten locaties, scoorden de leukste kleding én attributen. Samen met de storyteller, fotograaf en filmmaker maakten we het plaatje compleet om vervolgens te verwerken in het draaiboek.
Tijdens de warme zomerdagen spendeerden we veel van onze tijd in de fotostudio en op verschillende plekken van Zwolle. Voor ons ook leuk, want zo leerden we Zwolle nóg beter kennen! Als we dan later onze eigen filmposter op abri’s en billboards in de grote steden door heel Nederland zien hangen, voelt dat wel goed, hoor!
Daar zijn ze dan: dé filmposters voor de enige echte streamingdienst van Zwolle. Trots!



Dé streamingdienst van Zwolle
Natuurlijk hield het niet op bij de offline campagne. Online gingen we gewoon door! Door middel van online marketing brachten wij onze campagne bij de doelgroepen onder de aandacht. Ze werden verwend met 3 trailers om zo te kunnen verdwalen op de streamingdienst van Zwolle. Ook benieuwd naar de trailers en hotspots van Zwolle? Let’s watch!

Als kers op de taart zat de campagne bij de top 3 genomineerden van het X-Festival… en die hebben we, tromgeroffel.. nét niet gewonnen. Maar hé, de vakjury heeft de campagne van Zwolle binnen de categorie ‘Digital Marketing Award’ als meest creatief, vernieuwend en revolutionair erkend. Reden genoeg om absoluut trots te zijn!
X-Festival – Digital Marketing Award


Stap in de kinderwereld bij Doomijn!
‘Stap in de kinderwereld en verwonder je’. Dat is waar Doomijn in gelooft én wil uitstralen naar ouders en kinderen. Als geen ander creëren zij een wereld waarin het kind-zijn centraal staat. Zij maken het leven mooier door kinderen en volwassenen de kracht van spelen bij te brengen.
En juist daarom is met het ontwikkelen van de nieuwe identiteit gekozen voor een dynamische identiteit. Iets wat meebeweegt, opvalt en echt eruit springt! En waar vooral is gekeken naar de belevingswereld van kinderen. Want zeg eens eerlijk, zo lang mogelijk kind blijven: dat willen we toch allemaal?

Highlights
Opdrachtgever
Doomijn Kinderopvang
What we did
Strategie
Concept
Rebranding
Website
Online publicaties
PrintWhat we loved
Tijdens het ontwerpen zelf weer een duik in de kinderwereld nemen
Van merkverhaal naar visuele identiteit
Wat speelt zich af in de wereld van een kind? Welke kleuren en welke vormen spreekt hen het meeste aan? Met het bedenken, creëren en ontwerpen van de nieuwe merkidentiteit hebben we letterlijk een laag over de werkelijkheid heen gelegd om ouders de wereld te laten zien vanuit de ogen van het kind.
We hebben gekeken naar het merkverhaal, gevoeld en geluisterd naar wat voor ouders en kinderen belangrijk is en dat omgezet in een visuele merkidentiteit.





Stijl, logo en illustraties
Bij het creëren van de stijl, het beeldmerk, het logo én alle illustraties hebben we gebruik gemaakt van basisvormen die altijd door kunnen blijven ontwikkelen. Is het een giraffe? Een pauw? Of toch een olifant? Het kan allemaal met een set basisvormen en kleuren. Het mooiste is dat kinderen er ook zelf mee aan de slag kunnen om hun eigen beestjes te ontwikkelen. Noem het fantasiebeestjes of verwondervondsten: het is in ieder geval gemaakt om in de fantasie én in de kinderwereld te stappen.



Online publicaties
Voor alle praktische tips, inspiratie en persoonlijke verhalen maken wij regelmatig online publicaties voor Doomijn Kinderopvang. Van magazines over de zwangerschap tot aan doelgroepgerichte magazines over baby’s, peuters en kleuters: alle pedagogiek wordt in zo’n online magazine op een interactieve manier weergegeven. Het leest makkelijk weg doordat het op zowel desktop als mobiel goed te lezen is. Dé manier dus om ouders te laten zien dat Doomijn zoveel meer is dan alleen kinderopvang.

‘Doomijn blijft je verwonderen’
Samen voor iedereen
Almere College is en staat voor openbaar onderwijs. Een ontmoetingsschool voor iedereen en met iedereen. Met zes samenwerkende scholen in Kampen en Dronten is er een passende plek voor ieder jong mens. Zes scholen met dezelfde passie, maar een eigen uitstraling. Tijd dus voor een rebranding en één gezamenlijke nieuwe kleurrijke stijl om mee te shinen!
Highlights
Opdrachtgever
Almere College
What we did
Strategie
Concept
Rebranding
Website
Online publicaties
Print
ContentWhat we loved
Al het enthousiasme van de jongeren om samen aan deze nieuwe stijl te werken
Merkidentiteit
Vanuit die positionering en het merkverhaal hebben we de nieuwe merkidentiteit ontworpen. Met onder andere een nieuw logo, knallende kleuren, fotografische hoogstandjes en dynamisch inzetbare elementen die het Almere College laat stralen.
*Shine*
Het enthousiasme van de jongeren om samen aan deze nieuwe stijl te werken was fantastisch!
Offline & online
Naast alle offline middelen zoals het strategisch beleidsplan en de schoolgidsen gingen we ook online aan de slag. Maakten een toffe online publicaties voor groep 8 en een website om een goede eerste indruk aan de toekomstige leerlingen van het Almere College te geven.

Gadgets, gadgets en nog meer gadgets
Toen de stijl eenmaal stond mochten we aan de slag met alle gadgets. Van voorlichtingsavonden, diploma uitreikingen tot studiedagen. Voor leerlingen, ouders, leerkrachten, van nu of die van de toekomst.
