Verbindt. Verrijkt. Verwondert.

Het Academiehuis, een plek om te ontmoeten én verbinden. Een plek om te leren en te innoveren, maar vooral een plek om je te verwonderen. Iets waar het Academiehuis meer dan trots op is en graag met iedereen wil delen. Meer dan logisch, vinden we bij Beeldprikkels. Maar hoe overtuig je iedereen in Zwolle én daarbuiten? Juist! Door de juiste communicatie en visuele elementen. Het Academiehuis mag gezien worden: het werd tijd voor een rebranding!

Highlights

 • Opdrachtgever

  Academiehuis

 • What we did

  Merkverhaal
  Rebranding
  Print
  Social Media

 • What we loved

  De rondleiding onder de gerestaureerde gewelven om nog meer de historie van de grote kerk te ervaren en zo te kunnen verwerken in het design.

(Re)brand los!

Om een goede rebranding uit te kunnen voeren, moet je terug naar de basis. Wat is het Academiehuis en voor wie is het Academiehuis? Op die, én nog veel meer vragen kregen wij antwoord en hebben we verwerkt in het merkverhaal. In het merkverhaal lees je dat het Academiehuis dé plek is om gedachten en verhalen uit te wisselen, om te luisteren naar muziek, waar kunst een plek krijgt en waar vooral is te lezen dat zij een interessante toevoeging zijn aan de Zwolse cultuur. En dat voor jong én oud!

Maar met alleen lezen ben je er niet. Dat willen we natuurlijk ook laten zien. Check! Met de vernieuwing van het beeldmerk (de engel), een nieuw font en de uitbreiding van het kleurenpalet werd het Academiehuis pas écht gezien. In woord en beeld.

Lijnenspel

De grote kerk in Zwolle, oftewel het Academiehuis vraagt om een bijzondere identiteit. Een plek wat veel meer is dan alleen een plaats met events. Dit hebben we doorgevoerd in alle visuele uitingen. Daarbij is een terugkerend element: het lijnenspel. Niet zo heel gek, want de lijnen komen gewoon vanuit de kerk! De gewelven, de vormen en de ramen. En juist die prachtige belijning die de kerk zo’n uniek tintje geven, leeft door in de identiteit en alle middelen. De schuine woorden in de vormgeving? Goed gezien! Dat is om de nadruk te leggen op de belangrijke woorden van het Academiehuis, voor de doelgroep. Wel zo duidelijk!

Doorvertaling identiteit on- en offline

Nadat de corporate identity, oftewel de bedrijfsidentiteit staat, werd het tijd voor de doorvertaling en onderscheiding van alle ‘labels’. De categorieën ‘woord’, ‘muziek’, en ‘kunst’ krijgen een eigen beeldmerk, zodat het Academiehuis gericht zijn doelgroepen kan voorzien van de leukste content. Hoogste tijd voor hen om het allemaal te laten zien aan de buitenwereld. Want zeg nou zelf: het Academiehuis vraagt toch om een bezoekje?

Die doelgroep bereiken: dat kunnen ze wel! Met het prachtige ‘Zwolle Baroque Festival’ en de (her)opening op 19 januari weten ze jong én oud te verrassen met de veelzijdigheid van de Grote Kerk Zwolle. We zijn dan ook meer dan trots dat we voor hen meerdere uitingen voor op social media hebben gemaakt. Want echt, aandacht: dat verdienen ze! Chapeau!

Welkom in Zwolle: Dé bruisende stad waar het leven gevierd wordt!

Zwolle als dé beste plek om avonturen te beleven door kunst en cultuur, de leukste restaurants of te shoppen? Dat wisten wij natuurlijk allang, maar hoe overtuig je de rest van Nederland? Laat dat maar aan Beeldprikkels en Marketing Oost over. Met de campagne ‘Verder kijken in Zwolle’ hebben we een real life streamingdienst ontwikkeld waar we de bezoekers laten ontdekken wat Zwolle te bieden heeft. Een stad vol verhalen die zij zelf schrijven.

Highlights

 • Opdrachtgever

  MarketingOost & Gemeente Zwolle

 • What we did

  Concept
  Graphics
  Projectmanagement

 • What we loved

  Het eindresultaat!

Binge away!

Niets is lekkerder dan comfortabele kleding, neerploffen op de bank met een dekentje en een goedgevulde snack-bak. Als je de juiste serie hebt gevonden om je volledig in kwijt te raken, kom je nog maar moeilijk in beweging. Maar wat nu, als je ook real life kan bingen? Net zo leuk, maar veel gezonder! Met ‘verder kijken in Zwolle’ wat gericht is op de doelgroepen: vriendengroepen, vriendinnen en jonge stellen laat Zwolle zien dat het anders én beter kan!

En niet geheel onbelangrijk: de bezoeker bepaalt in deze serie het verloop én hoe het afloopt. Gehele regie in handen dus! Zwolle zit, welk seizoen ze ook uitkiezen, vol geweldige restaurants, verrassende shops, heerlijke terrassen, luxueuze hotels, bruisende kroegen en indrukwekkende cultuur. Een beter decor voor een hitserie vind je nergens. Zwolle is 365 dagen per jaar en 24 uur per dag een hitserie waaraan bezoekers een volgende aflevering plakken.

Via verderkijkeninzwolle.nl bepaalt de bezoeker dus de afleveringen, ofwel de activiteiten van die dag! Binge away!

The making of!

We regelden modellen, bezochten locaties, scoorden de leukste kleding én attributen. Samen met de storyteller, fotograaf en filmmaker maakten we het plaatje compleet om vervolgens te verwerken in het draaiboek.

Tijdens de warme zomerdagen spendeerden we veel van onze tijd in de fotostudio en op verschillende plekken van Zwolle. Voor ons ook leuk, want zo leerden we Zwolle nóg beter kennen! Als we dan later onze eigen filmposter op abri’s en billboards in de grote steden door heel Nederland zien hangen, voelt dat wel goed, hoor!

Daar zijn ze dan: dé filmposters voor de enige echte streamingdienst van Zwolle. Trots!

Dé streamingdienst van Zwolle

Natuurlijk hield het niet op bij de offline campagne. Online gingen we gewoon door! Door middel van online marketing brachten wij onze campagne bij de doelgroepen onder de aandacht. Ze werden verwend met 3 trailers om zo te kunnen verdwalen op de streamingdienst van Zwolle. Ook benieuwd naar de trailers en hotspots van Zwolle? Let’s watch!

Goede campagnes worden beloond!

Als kers op de taart zat de campagne bij de top 3 genomineerden van het X-Festival… en die hebben we, tromgeroffel.. nét niet gewonnen. Maar hé, de vakjury heeft de campagne van Zwolle binnen de categorie ‘Digital Marketing Award’ als meest creatief, vernieuwend en revolutionair erkend. Reden genoeg om absoluut trots te zijn!

X-Festival – Digital Marketing Award

Stap in de kinderwereld bij Doomijn!

‘Stap in de kinderwereld en verwonder je’. Dat is waar Doomijn in gelooft én wil uitstralen naar ouders en kinderen. Als geen ander creëren zij een wereld waarin het kind-zijn centraal staat. Zij maken het leven mooier door kinderen en volwassenen de kracht van spelen bij te brengen. 

En juist daarom is met het ontwikkelen van de nieuwe identiteit gekozen voor een dynamische identiteit. Iets wat meebeweegt, opvalt en echt eruit springt! En waar vooral is gekeken naar de belevingswereld van kinderen. Want zeg eens eerlijk, zo lang mogelijk kind blijven: dat willen we toch allemaal?

Highlights

 • Opdrachtgever

  Doomijn Kinderopvang

 • What we did

  Strategie
  Concept
  Rebranding
  Website
  Online publicaties
  Print

 • What we loved

  Tijdens het ontwerpen zelf weer een duik in de kinderwereld nemen

Van merkverhaal naar visuele identiteit

Wat speelt zich af in de wereld van een kind? Welke kleuren en welke vormen spreekt hen het meeste aan? Met het bedenken, creëren en ontwerpen van de nieuwe merkidentiteit hebben we letterlijk een laag over de werkelijkheid heen gelegd om ouders de wereld te laten zien vanuit de ogen van het kind. 

We hebben gekeken naar het merkverhaal, gevoeld en geluisterd naar wat voor ouders en kinderen belangrijk is en dat omgezet in een visuele merkidentiteit.

Stijl, logo en illustraties
Bij het creëren van de stijl, het beeldmerk, het logo én alle illustraties hebben we gebruik gemaakt van basisvormen die altijd door kunnen blijven ontwikkelen. Is het een giraffe? Een pauw? Of toch een olifant? Het kan allemaal met een set basisvormen en kleuren. Het mooiste is dat kinderen er ook zelf mee aan de slag kunnen om hun eigen beestjes te ontwikkelen. Noem het fantasiebeestjes of verwondervondsten: het is in ieder geval gemaakt om in de fantasie én in de kinderwereld te stappen. 

Online publicaties
Voor alle praktische tips, inspiratie en persoonlijke verhalen maken wij regelmatig online publicaties voor Doomijn Kinderopvang. Van magazines over de zwangerschap tot aan doelgroepgerichte magazines over baby’s, peuters en kleuters: alle pedagogiek wordt in zo’n online magazine op een interactieve manier weergegeven. Het leest makkelijk weg doordat het op zowel desktop als mobiel goed te lezen is. Dé manier dus om ouders te laten zien dat Doomijn zoveel meer is dan alleen kinderopvang. 

‘Doomijn blijft je verwonderen’

Samen voor iedereen

Almere College is en staat voor openbaar onderwijs. Een ontmoetingsschool voor iedereen en met iedereen. Met zes samenwerkende scholen in Kampen en Dronten is er een passende plek voor ieder jong mens. Zes scholen met dezelfde passie, maar een eigen uitstraling. Tijd dus voor een rebranding en één gezamenlijke nieuwe kleurrijke stijl om mee te shinen!

Highlights

 • Opdrachtgever

  Almere College

 • What we did

  Strategie
  Concept
  Rebranding
  Website
  Online publicaties
  Print
  Content

 • What we loved

  Al het enthousiasme van de jongeren om samen aan deze nieuwe stijl te werken

Merkidentiteit

Vanuit die positionering en het merkverhaal hebben we de nieuwe merkidentiteit ontworpen. Met onder andere een nieuw logo, knallende kleuren, fotografische hoogstandjes en dynamisch inzetbare elementen die het Almere College laat stralen.

*Shine*

Het enthousiasme van de jongeren om samen aan deze nieuwe stijl te werken was fantastisch!

Offline & online

Naast alle offline middelen zoals het strategisch beleidsplan en de schoolgidsen gingen we ook online aan de slag. Maakten een toffe online publicaties voor groep 8 en een website om een goede eerste indruk aan de toekomstige leerlingen van het Almere College te geven.

Gadgets, gadgets en nog meer gadgets

Toen de stijl eenmaal stond mochten we aan de slag met alle gadgets. Van voorlichtingsavonden, diploma uitreikingen tot studiedagen. Voor leerlingen, ouders, leerkrachten, van nu of die van de toekomst.

Tintengroep – Sterk in sociaal werk!

De Tintengroep is sterk in sociaal werk. Zij helpen inwoners in Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen en Overijssel om in een kwetsbare periode in hun leven op eigen kracht hun situatie te verbeteren.  Dit doen ze door mensen handvatten aan te reiken die zij nodig hebben om tot een oplossing te komen. Ze proberen hierbij altijd het sociale netwerk –gezin, buren, vrienden- van de hulpvrager in te zetten. Want samen bereik je meer dan alleen! 

Highlights

 • Opdrachtgever

  Tintengroep

 • What we did

  Strategie
  Concept
  Rebranding
  Print

 • What we loved

  De uitdaging om diversiteit creëren

Van ontwerp naar impact: visuele identiteit van Tintengroep

Maar wat bewerkstelligen sociaal werkers van tintengroep nu eigenlijk? Hoe doen ze dat en welke kennis, vaardigheden, waarden en professionele vermogens gebruiken ze daarbij? Om daar antwoord op te geven hebben zij drie jaar geleden het onderzoek ‘Het geheim van sociaal werk’ gestart. Een gedegen onderzoek onder drie doelgroepen: eigen sociaal werkers, klanten en ketelpartners. 

Een meerjarig onderzoek waarbij die visie en missie van Tintengroep zowel intern als extern steeds meer duidelijk werd. Maar de vraag bleef: hoe geef je dat visueel weer? Hoogste tijd voor de vonkjes van Beeldprikkels! 

De kracht van Rebranding
Tintengroep is een maatschappelijke, warme en sociale organisatie. Het logo van Tintengroep bestond al, maar wij mochten wel de verdere doorontwikkeling doen in onder andere de illustratiestijl. Een rebranding is geboren! Om het gevoel van Tintengroep over te brengen is er gekozen voor een persoonlijke identiteit. Iets wat dichtbij staat, waar je onderdeel van wil zijn. Met mooie rondingen en warme kleuren. Je kijkt er naar, maar het voelt alsof je er letterlijk bij in zit. Gemeenschappelijk, maatschappelijk: dát is Tintengroep.

Dat vraagt om een middel!

Voor Tintengroep hebben we diverse middelen mogen ontwikkelen: korte animaties, posters en infographics. En heb je het werkboek al gezien? Daar wordt in tekst en beeld uitgelegd wat het geheim van sociaal werk is, en nog veel belangrijker: wat hun toegevoegde waarde is voor de maatschappij. Tot op de dag van vandaag creëren wij de mooiste ontwerpen wat zorgt voor impact. En wie wil dat nou niet?