Online platform Wetenschap voor Patiënten

De wetenschap en patiënt in gesprek

De MS Vereniging Nederland, ME/cvs Vereniging en Vereniging Osteogenesis Imperfecta zijn in het najaar van 2012 de eerste verenigingen met een Wetenschap voor Patienten kanaal, afgekort WvP. Na raadpleging van hun achterban hebben zij zorgvuldig actuele thema’s gekozen. Bij deze onderwerpen zochten zij vervolgens vooraanstaande gespecialiseerde wetenschappers. Speciaal voor WvP geven zij webcolleges over diagnosestelling, recent onderzoek en andere relevante onderwerpen.

Videocolleges t.b.v. kennisdeling

Met de videocolleges voorziet WvP in de informatiebehoefte van de patiënt over actueel onderzoek binnen een bepaald ziektebeeld. Tegelijkertijd biedt het een unieke gelegenheid voor de patiënt om ervaringskennis te delen met de wetenschap. Op diverse manieren is de patiënt namelijk in staat om commentaar achter te laten. Oftewel: het naar elkaar luisteren en gehoord worden staat centraal. Het is de gedachte dat deze uitwisseling van kennis uiteindelijk een positieve bijdrage zal leveren aan de algehele kwaliteit van de zorg.

Identiteit

Wij zijn gevraagd om een identiteit te ontwikkelen. Op basis van die dynamische identiteit hebben we het concept en ontwerp voor de responsive website voor Wetenschap voor Patiënten gedaan.

Opdrachtgever
Wetenschap voor Patiënten

Branche

Labels
identiteit, online


"Bij Beeldprikkels werken mensen met creativiteit en een goed oog voor kwaliteit. Ze werken snel, reageren vlug en wanneer het nodig is om mee te denken, bieden ze allerlei opties aan. Voor onze ontwerpen, identiteit en website hebben we dan ook met plezier samengewerkt." Marlinde van Hedel, projectmanager Wetenschap voor Patiënten