Animatie Hogeschool Windesheim Logistiek

Voor Hogeschool Windesheim hebben wij een animatie ontwikkeld waarin de verschillende richtingen en mogelijkheden binnen de opleiding logistiek worden uitgelegd. Het doel was om de complexe wereld van logistiek aantrekkelijk en inzichtelijk te maken voor toekomstige studenten.

De productieroute van sneakers wordt als voorbeeld gebruikt om de diverse stappen in het logistieke proces te doorlopen. De studenten worden meegenomen op de weg die de sneaker aflegt, van productie tot eindgebruiker. Tegelijkertijd worden de verschillende richtingen binnen de logistieke opleiding in kaart gebracht. Zo worden de studenten op weg geholpen bij het maken van een studiekeuze.

Het resultaat is een kleurrijke animatie waarin de mogelijkheden binnen de wereld van de logistiek helder en begrijpelijk worden toegelicht.

Voice-over tekst: Marc Schrijft

"Wij hadden op korte termijn een animatie nodig die een beeld gaf van het vakgebied ‘logistiek’ en die bovendien kon uitleggen wat Hogeschool Windesheim op dit terrein te bieden heeft. De copywriter die wij hiervoor hadden ingeschakeld, rade Beeldprikkels aan voor de visuele vertaling. Een hele goede zet!

Beeldprikkels kon snel en flexibel schakelen en had bovendien direct het juiste beeld te pakken. We waren geen gemakkelijke partij om mee te werken: er waren veel meningen die elkaar ook nog eens konden tegenspreken. Beeldprikkels liet zich hierdoor niet gek maken en bleef zoeken naar de juiste oplossing. Dit resulteerde in een toffe animatie voor onze website en voorlichtingen.''

Marloe van ’t Hof, Hogeschool Windesheim